Bahan-bahannya:
- 280 gm cream cheese - philidephia la sedap kan? *resepi asal 250 gm
- 60 gm gula perang
- 1 biji telur - gred AA
- 30 ml air *resepi asal 25 ml
- 1 sb tepung gandum
- Pukul cream cheese bersama gula.
- Masukkan telur, air, tepung gandum.
- Ketepikan.
- 2 biji telur - gred AA
- 3/4 cawan gula perang - next time saya nak try buat 1/2 cawan
- 1 sk esen vanilla
- 2 sb serbuk koko
- Sedikit garam
- 1/2 cawan air panas mendidih
- 1/2 cawan susu cair
- 1/2 cawan minyak masak
- 1/2 cawan tepung gandum*
- 1 sk baking soda*
- 1/2 sk baking powder*
- *ayak bersama
- Pukul telur dan gula hingga kembang.
- Masukkan esen vanilla, koko dan garam.
- Masukkan air panas, susu dan minyak.
- Masukkan tepung gandum, baking soda dan baking powder.
- Biarkan sebentar.
- Bahagikan kepada dua bahagian.
- Panaskan kukusan dan balut dengan kain penutup.
- Sapukan sedikit minyak di loyang dan alas dengan kertas minyak -- kertas minyak xde...
- Letak adunan coklat. Kukus selama 15 minit.
- Tuang adunan cream cheese di atasnya dan kukus selama 15 minit.
- Tuang adunan coklat sehingga habis dan kukus selama 20 minit.
- Sejukkan dan sedia di hidang.
0 comments:
Post a Comment