skip to main |
skip to sidebar
Bahan-bahan
- PASTRY:
- 1/2kg tepung gandum
- 1/4 kg marjerin
- 1/2 cwn gula halus
- 1 bj telur
- sedikit esen vanilla
- FILLING:
- 1/2 tin susu cair
- 1/2 tin air
- 2 biji telur
- 1/2 cwn gula
- 1 sdb tepung kastard
- Sedikit garam,Sedikit esen vanilla &
Sedikit pewarna kuning
Cara-cara
-
Pastry:
-
1. Pukul majerin & gula halus hingga kembang,masukkan telur & esen vanilla. Pukul hingga sebati.
-
2. Kemudian masukkan gandum sedikit demi sedikit. Kacau hingga jadi doh.
-
3. Ambil sedikit doh dan terapkan ke dalam acuan.
Kemudian masukkan filling dan bakar selama 180c , 20 –25 minit.
-
FILLING:
-
Campurkan susu cair, telur, gula , air, tepung kastard,
garam, pewarna kuning dan vanilla. Kemudian panaskan di atas dapur
sehingga suam2 kuku…pastikan gula hancur.
0 comments:
Post a Comment