Bahan-Bahannya..
Bahan A
8 biji kuning telor ayam (Gred A)
6 biji telur
280 gram castor sugar
210 gram, tepong gandum
5 gram baking powder
5 gram essence vanilla
15 gram ovalet
Bahan B
350 gram pure butter
30 gram makan susu pekat
Bahan C
340 gram buah prune
Bahan A- Gula, telur, ovalet dan vanilla disatukan, dipukul menggunakan whisk.
Kacau adunan telur untuk memastikan adunan dipukul serata.
Masukkan tepung yang telah diayak, bersama dengan baking powder & vanilla
Gunakan kelajuan mixer yang paling tinggi. Pukul sehingga kembang.
Anda boleh mula memukul dengan kelajuan yang paling tinggi sekarang.
Bahan B - Mentega dan susu di satukan. Dipukul sehingga campuran ini bertukar putih.
Masukkan Bahan B kedalam Bahan A - gaul sebati.
Bakar selapis-selapis. Suhu yang digunakan ialah 180c - 200c.
Taburkan buah prun semasa proses melapis.
0 comments:
Post a Comment